Historikk
Historikk
Som studenter ved Günderskolen stilte en gjeng studenter seg spørsmålet "hvorfor er det så få som bruker eplene i hagen sin?". Det som startet som en skoleoppgave har vokst til å bli en kjent merkevare og et produkt.
Mange i Oslo har flere epler enn de selv kan høste og spise, og alle epler bør jo komme til nytte. Gjengen fra Gründerskolen bestemte seg for å dra på epleslang – etter invitasjon fra snille og gavmilde hageeiere.
Ideen var, og er, å knytte sammen byens natur- og matressurser med menneskelige ressurser og lage et lokalprodusert kvalitetsprodukt.
Epleslang tror på å inkludere alle, og tilbyr jobb for motiverte mennesker med nedsatt funksjonsevne og unge som ønsker arbeidserfaring.
Hos Epleslang får de stå for innhøsting av eplene, og gjør en fabelaktig jobb. De høster eple som blir til 100 % naturlig eplemost, og så hjelper resten av Epleslang med etikettering og pakking. Epleslang eplemost er rett og slett fylt med god samvittighet!
Å inspirere og forandre tradisjonell businesstankegang
Epleslang har tre viktige verdier; å ta samfunnsansvar, være miljøvennlige og tilby topp kvalitet for dem som nyter eplemosten deres.
Visjonen deres er å inspirere og forandre tradisjonell businesstankegang ved å sette fokus på bærekraft, skape bevissthet rundt mat og å benytte fullt ut både de naturlige og menneskelige ressursene.
pleslang har hele tiden vært opptatt av å finne gode samarbeidspartnere, og er stolt over at eplepressen de bruker, som står på Abildsø gård midt i Oslo, at de bruker Bilkollektivet som transportverktøy, at Miljøbudet er distributør og har Cultura-bank som pengeforvalter.
I 2013 ble Epleslang kåret til Årets sosiale entreprenør. Per i dag har Epleslang 700 hager de kan komme og besøke for å høste epler.