Om oss

 

JOBBEN

Jobben gir tilhørighet, fellesskap, en meningsfylt dag og muligheter for å komme seg ut av rus varig.

Jobben - et arbeidstreningstilbud

Jobben er et arbeidstreningstilbud for tidligere eller aktive rusmiddelavhengige over 18 år. Her får du et fellesskap, tilhørighet og tilbud om arbeidstreing/aktivitet. Mange som kommer til oss blir rakere i ryggen og med et redusert behov for rus. For noen er dette veien til å bli helt rusfri, og kommer seg ut i arbeidslivet.

Mestringsfølelse og positive opplevelser

Jobben tilbyr et bredt spekter av arbeidsoppgaver ut fra interesse, helse og dags- form. Det blir servert frokost/lunsj. Den viktigste opplevelsen vi kan tilby er den gode følelsen av å ha gjort noe meningsfylt. Du kommer fort inn i arbeidsrutinene på Jobben, og en gjennomført arbeidsdag gir innhold i en kanskje tung hverdag. I tillegg får du mestringsfølelse knyttet til utførelsen av arbeidsoppgaven.

Du får noen rusfrie timer, noen ekstra kroner i lommen ved arbeidsdagens slutt (motivasjonspenger), og bidratt med litt skatt til fellesskapet. Slik vi ser det bidrar dette til at den enkelte føler å ha hatt en positiv opplevelse.

Varierte arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene som tilbys varierer avhengig av sted - eksempler er gaterydding, skjærgårdstjeneste, møbel- og snekkerverksted, redesign av gjenbruksartikler, lysstøping, birøkting, vedproduksjon, vedlikehold av parker/turstier.  

Aktivitet og fellesskap

Vi gjør også av og til morsomme ting sammen, som for eksempel skikonkurranser, sommerturer med bading og grilling, markeder med salg av ting vi produserer, felles måltider ved høytider. fisketurer. Vi har også sesongbaserte aktivitetsdager med sykling, isfisking, alpint/langrennsski, rafting og fotball.

Jobben Oslo

Åpent hver dag mandag-fredag klokken 08.30-13.30. Registrering for arbeid foregår mellom klokken 08.30-09.00. Du må ha med gyldig legitimasjon og bostedsadresse i Oslo.

Jobben Oslo mottar midler fra Oslo kommune og Helsedirektoratet.

Følg oss på Facebook

Kontakt oss