Om oss

 

Epleslang er eid av Frelsesarmeen´s Rusomsorg.

Jobben er et arbeidstreningstilbud innenfor rusomsorgen.  Vi gir deltagerne en meningsfylt hverdag gjennom ulike typer arbeidstrenings-prosjekter.


VÅRE VERDIER:
Vi tar samfunnsansvar gjennom sosial inkludering og arbeidstrening

VI SKAPER OG BIDRAR TIL

God samvittighet og ryddige hager  
Kortreist og velsmakende eplemost
Gode mestringsfølelser gjennom arbeid

KVALITET

Epleslang eplemost er laget av 100 % epler. Det vil si at den ikke inneholder noen form for tilsetningsstoffer. I tillegg er mosten ufiltrert for å få den ultimate eplesmaken.

Eplene er håndplukket i Oslo, og deretter presset og pasteurisert på Dyre Gård. Hver flaske er like unik som naboens epler, det vil si at syrligheten og sødmen vil kunne variere noe fra flaske til flaske, litt spennende ikke sant?
Vi tilbyr en jobb som våre epleslangere kan mestre, de gjør en enestående innsats! 

Dette gjør Epleslang til en sosial entreprenørskapsbedrift. En seier for samfunnet, en seier for miljøet, en seier for deg og meg. Epleslang eplemost er rett og slett fylt med god samvittighet

 

Historikk

Som studenter ved Günderskolen stilte en gjeng studenter seg spørsmålet "hvorfor er det så få som bruker eplene i hagen sin?". Det som startet som en skoleoppgave har vokst til å bli en kjent merkevare og et produkt. 

Mange i Norge har flere epler enn de selv kan høste og spise, og alle epler bør jo komme til nytte. Gjengen fra Gründerskolen bestemte seg for å dra på epleslang – etter invitasjon fra snille og gavmilde hageeiere.

Ideen var, og er, å knytte sammen byens natur- og matressurser med menneskelige ressurser og lage et lokalprodusert kvalitetsprodukt.

Epleslang trodde på å inkludere alle, og ønsket å tilby mennesker med nedsatt funksjonsevne og unge som ønsker arbeidserfaring.

Hos Epleslang fikk de stå for innhøsting av eplene, og de gjorde en fabelaktig jobb. De høstet epler som ble til 100 % naturlig eplemost, og resten av teamet hjalp til med etikettering og pakking. Epleslang eplemost ble et produkt fylt med god samvittighet!

Å inspirere og forandre tradisjonell businesstankegang

Epleslangs grunnverdier ble; å ta samfunnsansvar, være miljøvennlige og tilby topp kvalitet for dem som nyter eplemosten deres. 

Visjonen vår er å inspirere og forandre tradisjonell businesstankegang ved å sette fokus på bærekraft, skape bevissthet rundt mat og å benytte fullt ut både de naturlige og menneskelige ressursene.

Epleslang har hele tiden vært opptatt av å finne gode samarbeidspartnere, og var stolt over at eplepressen de brukte, sto på Abildsø gård midt i Oslo, at de brukte Bilkollektivet som transportverktøy, at Miljøbudet var distributør og hadde Cultura-bank som pengeforvalter. 

I 2013 ble Epleslang kåret til Årets sosiale entreprenør. På det tidspunktet hadde Epleslang 700 hager de kunne komme og besøke for å høste epler.

Vil du vite mer om oss sjekk oss ut på Facebook.

Følg oss på Facebook

Kontakt oss